NotGreenWashing Institute
Reporting

El futur del reporting

La majoria de les grans empreses espanyoles comuniquen les seves dades no financeres

La directiva 2014/95/UE del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea obligarà a 600 empreses espanyoles a divulgar informació no financera a partir de 2017. Això vol dir que les empreses hauran d’informar sobre criteris relacionats amb el seu compliment mediambiental, programes d’acció social, drets humans, polítiques d’ocupació, anticorrupció o suborn, entre altres aspectes.

El 84% de les grans empreses espanyoles ja estan publicant algun tipus d’informació no financera a través de memòries, d’informes o de la seva pàgina web. Properament s’hauran de sumar també les petites i mitjanes empreses. A més a més, aquesta informació es publicarà integrada a l’informe financer, el que es coneix com Integrated Reporting.

El sector privat està responent a les noves demandes del mercat. Tot i així, encara hi ha molt a fer en relació amb la qualitat i a la verificació de la informació.

El futur del reporting va més enllà d’un pdf anual. Actualment els accionistes i els consumidors volen accedir de forma fàcil i ràpid a la informació, interactuant gairebé en temps reals amb les empreses.

Per arribar a tots els stakeholders, les empreses motivades ja estan avaluant l’ús de diversos canals i formats com les targetes de puntuació o aplicacions mòbils. Transmetre aquesta informació, permet a les empreses explicar en primera persona la seva gestió.

Pulse ACEPTAR o siga navegando si consiente el uso de cookies, propias y de terceros, que hace esta web.   Aceptar