NotGreenWashing Institute
 • Sostenibilitat en el Gran Consum
 • El futur del reporting
 • Sostenibles per obligació o per iniciativa pròpia?

·ALWAYS REDEFINING SUSTAINABILITY·

Realitat percebuda

La clau de l’èxit per generar valor compartit en l’actualitat resideix en l’equilibri entre l’acompliment de l’empresa i la percepció que tenen d’ella els seus stakeholders.

La reputació és un important actiu per a les empreses, de manera que la gestió empresarial ha d’anar dirigida a satisfer les necessitats dels grups d’interès, però també a desenvolupar estratègies de comunicació que permetin a l’empresa capitalitzar aquesta percepció. De la mateixa manera, les accions de l’empresa han de ser consistents i coherents amb els missatges que es comuniquen amb l’objectiu d’evitar pràctiques poc constructives com el greenwashing i atenuar el risc reputacional

Ser i Semblar, aquesta és la qüestió.

El coneixement basat en el mètode científic és fonamental per reduir la complexitat de les institucions i les organitzacions en el camí cap a la sostenibilitat perquè ajuda a:

 • Ser eficaços
 • Ser eficaços
 • Reduir riscos
 • Trobar solucions
 • Tenir una visió global

Les nostres investigacions aporten valor a les empreses, als sectors econòmics, a les institucions i a la societat en general perquè resolem reptes i inquietuds en l’àmbit de la sostenibilitat.

 • “La incorporació de criteris de sostenibilitat ambiental en la configuració dels processos és ja un requisit indiscutible per a tots els sectors empresarials. Les grans empreses tenen, per la seva capacitat de prescripció, la responsabilitat d’estendre les bones pràctiques ambientals als seus proveïdors i clients, promovent al mateix temps la innovació i l’eficiència econòmica.”

  Aurelio del Pino, Director General.
  Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats.
 • Pocs dubtes poden quedar ja sobre la rellevància de la sostenibilitat en l’estratègia de l’empresa. Enrere han quedat les inquietuds que es suscitaven no fa massa anys sobre els desenvolupaments en aquest eix de treball, entès per alguns com una moda passatgera que es portaria el vent de la crisi i per altres com una meravellosa oportunitat per parapetar la seva veritable estratègia darrere del còmode cartró pedra del greenwashing o d’accions filantròpiques més pròpies d’altres temps. La responsabilitat social, la sostenibilitat …, han vingut per quedar-se, i el futur serà sostenible o simplement no serà.

  Alejandro Martínez, director en Màrqueting Estratègic.
  EROSKI
 • La sostenibilitat pels restaurants no és només un compromís que tenen amb la societat, sinó també un eficaç vehicle per iniciar una reforma pendent per arribar a aconseguir l’excel·lència.

  Mario Cañizal, Vicepresident Executiu.
  Restaurants Sostenibles.
 • El sector vitivinícola és plenament conscient dels efectes del canvi climàtic, perquè la seva activitat està plenament vinculada al territori, al sòl i al clima. Com a conseqüència d’aquesta realitat constatada, les empreses del sector assumeixen la seva responsabilitat en la part de mitigació corresponent i d’aquí el compromís Wineries for Climate Protection per reduir emissions gasos efecte hivernacle, consum i millorar la gestió de l’aigua, l’energia i els residus.

  Pau Roca, Secretari General.
  Federació Espanyola del Vi.
 • Entendre la petjada hídrica té sentit des del punt de vista humanitari i medi ambiental, però també per a les empreses ja que la falta d’accés a suficient aigua suposa un risc material. Conèixer si la petjada hídrica de la producció és sostenible és un primer pas crucial per mitigar els riscos del negoci relacionats amb l’aigua. Indica on s’han de prendre mesures i crear una base científica sòlida per estratègies robustes que equilibrin l’ús corporatiu de l’aigua amb les necessitats de les comunitats i la natura.

  Ruth Mathews, Directora Executiva.
  Water Footprint Network.
 • El turisme responsable, abans que una obligació, és una manera de construir el futur comú de la humanitat.

  Cristian Palazzi, Observatori de Turisme Responsable.
  Universitat Ramón Llull.
 • La sostenibilitat pels restaurants no és només un compromís que tenen amb la societat, sinó també un eficaç vehicle per iniciar una reforma pendent per arribar a aconseguir l’excel·lència.

  Mario Cañizal, Vicepresident Executiu.
  Restaurants Sostenibles.
 • El turisme responsable, abans que una obligació, és una manera de construir el futur comú de la humanitat.

  Cristian Palazzi, Observatori de Turisme Responsable.
  Universitat Ramón Llull.
juliol 2018

Coneix les últimes notícies i tendències en sostenibilitat amb el nostre butlletí NotNewsNotLetter

Aliances estratègiques

Pulse ACEPTAR o siga navegando si consiente el uso de cookies, propias y de terceros, que hace esta web.   Aceptar